Loading...
Ikona košíku Košarica je prazna 0 0.00
Loading
Košarica je prazna
Za brezplačno dostavo majnka še  

Sajenje gob - ostrigar

Ostrigarje lahko vnaprej vzgojite v zaprtih prostorih (doma v stanovanju ali hiši) ali na prostem na svojem vrtu ali balkonu. Sadimo ga po umiritvi zadnjih zmrzali od začetka marca, aprila do nastopa zime, torej do novembra. Vse leto ga lahko gojite v zaprtih prostorih, na kocki slame.

Več o tem >

ID: 14191180

4.99

20+ ks na zalogi (pri vas že 25.11.)

20+ ks pri dobavitelju (pri vas že 10.12.)

4.99

Sadika gobe ostrigarja

Posadite ostrigarje kar na svojem vrtu! Poraščen substrat zagotavlja hitro širjenje v okolico.

Upoštevajte, da gre za žito, cepljeno z micelijem (morebitna bela plesen na žitu ni škodljiva).

Parametri sadike gobe ostrigarja

  • v gramih: 10 g (plus ali minus 10%)
  • gre za žito, cepljeno z micelijem ostrigarja
  • morebitna plesen na žitu ni škodljiva, nasprotno, je dokaz, da je sadika živa
  • zanimiv članek o gojenju gob doma na vrtu lahko najdete TUKAJ
  • močno odsvetujemo uporabo umetnih gnojil, saj bi poškodovali podrast
  • sadika gob prihaja od certificiranega pridelovalca iz Češke
  • vedno dostavimo sveže sadike

Kako shraniti sadiko?

Sadiko lahko hranimo v hladilniku do 4 mesece pri temperaturi do 6 °C in jo nato posadimo. Bela plesen ni škodljiva, nasprotno, je dokaz, da je sadika živa

Kdaj se sadi?

Sajenje se lahko izvede po zmrzali in pozebi, od začetka marca do novembra. Vse leto ga lahko gojite v zaprtih prostorih, na kocki slame.

Kako vem, da je sadika živa?

Cepljeno žito je naravno rjave barve z belo prevleko, ki spominja na dlake ali plesen, lahko se pojavijo tudi rumene lise, kar sicer ni škodljivo, je pa znak za takojšnjo saditev. Diši po gobah, do kislosti. Zelena barva pomeni, da je kultura glive pokvarjena ali napadena s plesnijo. .

Kdaj lahko pričakujem prvo letino?

  • na bali slame - običajno obrodi v 5-7 tednih v več žetvenih valovih (do 5-krat).
  • na štoru - prvi plod se pojavi v približno šestih mesecih (odvisno od trdote), če nanesete že spomladi, lahko prvi pridelek uživate poleti in nato redno vsako leto